Επισκέψεις των Προέδρων Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και FYROM στο Οικ. Πατριαρχείο
10 Απριλίου 2018 Κοινοποιήστε

Επισκέψεις των Προέδρων Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και FYROM στο Οικ. Πατριαρχείο

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, επισκέφθηκαν διαδοχικά την Τρίτη της Διακαινησίμου, 10Απριλίου, ο Πρόεδρος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, κ. MladenIvanic, και ο Πρόεδρος της FYROM, κ.Gjorge Ivanov, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με τις τιμές που προβλέπει το Πατριαρχικό Πρωτόκολλο.

ΟΠρόεδρος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης,αφίχθη  στο Φανάρι λίγο μετά τις δύο και μισή το μεσημέρι, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, και προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου και ενημερώθηκε από τον Μ.Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα για την ιστορία του και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Στη συνέχεια ανήλθε στον Πατριαρχικό Οίκο όπου έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, στο Πατριαρχικό Γραφείο, που διήρκεσε μισήώρα, o Πρόεδρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχηςείχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Μία ώρα αργότερα, περί τις τρεις και μισή –σήμερα, και όχι χθες όπως δημοσιεύθηκε σε μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου – στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αφίχθη ο Πρόεδρος τηςFYROM, κ.Gjorge Ivanov, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τον υιό του, συνεργάτες του και τον Πρέσβη της χώρας του στην Άγκυρα.

Αφού προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό ανήλθε στο Πατριαρχικό Γραφείο  όπου έγινε θερμά δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, συζήτησαν διάφορα θέματα και αντάλλαξαν ευχές και δώρα για το Πάσχα.

Να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες συναντώνται σχεδόν κάθε χρόνο μέσα στα πλαίσια των διεθνών συνεδριών που διοργανώνει το Βακούφιον Marmara grubuμε την συμμετοχή πολλών πρώην και εν ενεργεία Προέδρων, Πρωθυπουργών και άλλων προσωπικοτήτων.

Στις δύο παραπάνω συναντήσεις τον Πατριάρχη περιστοίχιζαν οι Μητροπολίτες Σασίμων Γεννάδιος και Προύσης Ελπιδοφόρος καθώς και ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Ιωακείμ.

 

Οικ. Πατριαρχείο

 

Εκτύπωση