Η Ακολουθία των Παθών στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
6 Απριλίου 2018 Κοινοποιήστε

Η Ακολουθία των Παθών στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με ιεροπρέπεια και μέσα σε κλίμα βαθιάς κατανύξεως, τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, 05 Απριλίου ε.έ., η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίον και πλαισίωναν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας, παρέστησαν πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια και προσοχή μεγάλη άκουσαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια βιώνοντας παράλληλα μέσα από τους κατανυκτικούς ύμνους και τα τροπάρια τα δραματικά γεγονότα των Παθών του Κυρίου και προσκυνώντας στο τέλος τον Θείο Εσταυρωμένο, που εισόδευσε αίροντας Τον ο Σεβασμιώτατος, εκφωνώντας το συγκλονιστικό αντίφωνο «Σήμερον κρεμᾶται ἐπί ξύλου…», εναποθέτοντας ενώπιον Αυτού τον Σεβασμό και την Αγάπη τους.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, επεσήμανε ότι ο Κύριος πάνω στον Σταυρό, κάνει σε όλους μας το πιο δυνατό κήρυγμα, το οποίο είναι το άφωνο κήρυγμα της Συγνώμης, μας συγχωρεί και ταυτόχρονα ζητάει από εμάς να συγχωρούμε, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα ένα κεφάλαιο της Αγάπης του Θεού στην ζωή του καθενός μας. Από εμάς εξαρτάται το πώς θα πλησιάσουμε και πώς θα προσεγγίσουμε, όλα αυτά που πρεσβεύει η Αγία μας Εκκλησία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

 

Εκτύπωση