Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ι. Μητρόπολη Σταγών (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ι. Μητρόπολη Σταγών (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, με μεγάλη κατάνυξη η Ακολουθία του Νυμφίου, προεξάρχοντος του Σεπτού Μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου, στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας.

Η καμπάνα της Εκκλησίας κάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν στην ακολουθία. Η Μ.Εβδομάδα της λεγόμενης χαρμολύπης ξεκίνησε!

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης ντυμένος τα πένθιμα Ι.Άμφια, στέκεται και ευλογεί τον κόσμο ένας προς έναν. Ο Ι.Ναός γεμάτος από τους ευλαβείς κατοίκους του χωριού που σιγοψάλλουν τους κατανυτικούς ύμνους της ημέρας.

Ο ιερέας ξεπροβάλλει από την ωραία πύλη, τυλιγμένος στο θυμίαμα που απλώνει γύρω του μυρωμένα σύννεφα. Το πρόσωπο του Χριστού, είναι μελαγχολικό. Φορεί την κόκκινη χλαμύδα του εμπαιγμού. Το αγκάθινο στεφάνι στο κεφάλι του. Και στο χέρι του κρατεί ένα Καλάμι.

Είναι η πρώτη μέρα της Μεγάλης Εβδομάδος!

Λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος έδωσε εγκάρδιες ευχές στους προσκυνητές, ενώ αμέσως μετά στο φιλόξενο και ζεστό σπίτι του ιερέα του χωριού π. Δημητρίου, η πρεσβυτέρα και οι θυγατέρες του, προσέφεραν νηστίσιμα κεράσματα στο Σεπτό Ποιμενάρχη μας και τη συνοδεία του.

SAMSUNG CSC

 

Ι. Μ. Σταγών

Εκτύπωση