Η εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης η Εορτή των Εορτών και η Πανήγυρη των Πανηγύρεων, η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Αρχικά στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου, ο προϊστάμενος του ναού πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ιώβ Κουμούτσης υποδέχτηκε το Άγιο Φώς, που μετέφερε η αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Μάνης κα Λυροφώνη.

Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, έλαβαν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ το Άγιο Φώς, ενώ στη συνέχεια στην πλατεία Μαυρομιχάλη έλαβε χώρα η Τελετή της Αναστάσεως, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας της πόλης. Κατά τη διάρκεια που ψαλόταν το ”Χριστός Ανέστη” δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν το Γυθειάτικο ουρανό προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Στη συνέχεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της πόλης τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης  ευλόγησε τα πασχαλινά αυγά τα οποία στη συνέχεια διένειμε στους πιστούς.

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα