Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Dilbeek των Βρυξελλών (ΦΩΤΟ)

Την ετήσια πανήγυρή της τέλεσε η ενορία των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Αλένας στο Dilbeek των Βρυξελλών.

Η ενορία των Αγίων Γεωργίου και Αλένας βρίσκεται στα προάστια των Βρυξελλών και ιδρύθηκε προ έτους για να καλύψει τις ανάγκες των Ορθόδοξων χριστιανών που ζουν στη Φλαμανδική Βραβανδία, και στεγάζεται σε ένα όμορφο παρεκκλήσιο, το οποίο παραχώρησε στην ενορία η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή των Βρυξελλών, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε την Κυριακή των Μυροφόρων, 22 Απριλίου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας παραστατούμενος από ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο θάρρος και την τόλμη που διέκρινε τις Μυροφόρες γυναίκες και το αξιομίμητο παράδειγμά τους για τους χριστιανούς της σημερινής εποχής.

«Θέλει τόλμη και θάρρος, σήμερα, να είσαι χριστιανός και να το υποστηρίζεις με τη ζωή σου, σε μια εποχή που πασχίζει να εκμηδενίσει αρετές και αξίες από τον άνθρωπο… Ας πάρουμε παράδειγμα από τη στάση και την τόλμη των δύο μαθητών, του Ιωσήφ και του Νικοδήμου, αλλά και των θαρραλέων Μυροφόρων γυναικών, που τόλμησαν να πάνε κόντρα στο κατεστημένο της εποχής για την αγάπη του Χριστού!» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθως υπήρξε δεξίωση, σε γειτονική προς το Ναό αίθουσα, όπου οι πιστοί είχαν την ευκαιρία μετά την πνευματική χαρά της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας να γιορτάσουν με ελληνικούς χορούς και εδέσματα τη μνήμη του μεγάλου και λαοφιλούς Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Βελγίου

Διαβάστε ακόμα