Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Σκύρο (ΦΩΤΟ)

Με Αναστάσιμη Λαμπρότητα και με τις δέουσες τιμές εόρτασε την 22α και 23η Απριλίου 2018
τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Γεώργιο το νησί της Σκύρου της Μητροπόλεως Καρυστίας.

Την παραμονή το απόγευμα αφίχθη με το ΕΠ/ΟΧ Αχιλέας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Σεραφείμ με τη συνοδεία του στο λιμάνι της Λιναριάς και κατόπιν μετέβησαν στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ προεξήρχε του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού με την συμμετοχή όλων Ιερέων της Νήσου.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους (μετόχι της οποίας αποτελεί η μονή Αγίου Γεωργίου Σκύρου), Ιερομόναχος Πρόδρομος, ο οποίος και υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ Σεραφείμ και την Συνοδεία του.

Την δε κυριώνυμον ημέρα ετελέσθηκε ο Όρθρος η Αρχιερατική Χοροστασία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κκ Σεραφείμ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε Λιτανευτική Πομπή της Θαυματουργής Εικόνας του Αγίου Γεωργίου και άλλων Αγίων Εικόνων με προορισμό το Δημαρχείο όπου τελέσθηκε Αγιασμός. Μετά την επιστροφή στην Ιερά Μονή ακολούθησε εόρτια τράπεζα για όλους τους προσκυνητές.

Παρων στην Λαμπρή Πανήγυρη έδωσαν ο Υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών κύριος Νικόλαος Μαυραγάνης οι Αρχές της Νήσου ο Δήμαρχος κύριος Μιλτιάδης Χατζηγιανάκης τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο Διοικητής της 135ης Σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Βάσης της Νήσου και το τιμητικό άγημα που πλαισίωσε την Ιερά Εικόνα στην Λιτανεία ο Λιμενάρχης Σκύρου ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκύρου και πολλοί παράγοντες της νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος μετέβει στην Αεροπορική Βάση της Σκύρου όπου και ετέλεσε τρισάγιο για τον αείμνηστο Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο παρουσία του Υφυπουργού Μεταφορών κυρίου Νικολάου Μαυραγάνη και Αξιωματικών της Αερπορικής Βάσης.

 

I. M. Καρυστίας

Διαβάστε ακόμα