Η Κορώνη εόρτασε την Πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια (ΦΩΤΟ)

Την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια τίμησε η Κωμόπολη της Κορώνης. Tην πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ιερό Προσκύνημα για να προσκυνήσει τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, τα ιερά γλυπτά της οποίας βρέθηκαν με θαυμαστό τρόπο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους δρόμους της γραφικής Κωμόπολης. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Κατά την περιφορά, την Εικόνα έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελεί παράδειγμα δύναμης, υπομονής και ελπίδας.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Π. Κοζομπόλη και Π. Κωνσταντινέας, η Αντιπεριφερειάρχης Ελ. Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο τ. Υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, οι τ. Βουλευτές Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Αθανάσιος Πετράκος, ο Πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Ι. Μ. Μεσσηνίας

Διαβάστε ακόμα