Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Μάνης στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε σήμερα η Κυριακή των Βαΐων στην πόλη του Γυθείου, που παράλληλα συνέπεσε με την πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτου μας, κ. Χρυσοστόμου Γ’ στην Ιερά Καθέδρα του.

Από νωρίς το πρωί πλήθος ευσεβών πιστών κάθε ηλικίας γέμισε ασφυκτικά τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γυθείου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και να ευχηθεί στον νέο Ποιμενάρχη μας να έχει καλή ποιμαντορία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ χοροστάστησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και κήρυξε το Θείο Λόγο, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Συμεών Λαμπρινάκο και τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού π. Ιώβ Κουμούτση.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης μας αφού ευλόγησε τα φύλλα της βάγιας, δώρισε στον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Συμεών μια εικόνα της Παναγίας της Τήνου και στον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού μια εικόνα της Παναγίας από το Άγιο Όρος, ως ενθύμιο της πρώτης Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μητρόπολη μας. Από την πλευρά του ο πρωτοσύγκελλος π. Συμεών αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για τα δυο δώρα του, ευχήθηκε καλή ποιμαντορία.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος  διένειμε στους πιστούς τα ευλογημένα βάϊα, δεχόμενος τις ευχές τους για καλή και καρποφόρα ποιμαντορία.

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα