Η Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, 05 Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου εις τον ενοριακόν Ιερόν Ναό των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης της κωμοπόλεως της Ασσήρου.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, το οποίο προσήλθε με υποδειγματική τάξη και κατάνυξη που χαρακτηρίζει την σημερινή ημέρα της παραδόσεως του Μυστικού Δείπνου, ώστε να μεταλάβει των Αχράντων Μυστήριων, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στο περί της παραδόσεως στην Εκκλησία του Μεγίστου Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας καθώς επίσης και τις προϋποθέσεις της συμβατότητος μας με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο Οποίος για να μας θεραπεύσει έρχεται και μας δίδει το ίδιο Του το Σώμα και το Αίμα, ώστε να μπορούμε να ενωθούμε και να γίνουμε ένα μαζί Του, παραμένοντας άφθαρτοι και αιώνιοι, αφού ως Σώμα Χριστού θα ζούμε στην Καινή Κτίση.

Το εσπέρας της Μεγάλης Τετάρτης, 4ης Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς της καθ΄ ημάς Μητροπόλεως, ετέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, εις τον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Μελισσοχωρίου και εν συνεχεία χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νιπτήρος (Όρθρος Μεγάλης Πέμπτης ), εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Δημητρίου του Μυροβλύτου της ιδίας κωμοπόλεως, ομιλώντας καταλλήλως προς τους παρισταμένους Πιστούς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα