Ο Επίσκοπος Θεσπιών στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Αττικής (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής χοροστάτησε κατά τον Όρθρο της Μεγάλης Δευτέρας (Ακολουθία του Νυμφίου) ο Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών -πρωτοσύγκελλος Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών-, χθες 1η Απριλίου 2018.

Κατά το τέλος της Ιεράς Ακολουθίας τον προσφώνησε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος. Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Πρωτ. Νικόλαος Γιαννακίδης  προσέφερε  εκ μέρους όλης της εκκλησιαστικής κοινότητας το ωμοφόριο, και ο Πρωτ. Νικόλαος Τάσκα το επιτραχήλιο. Ενδεδυμένος των δωρηθέντων ιερών αμφίων ο Θεοφιλέστατος μίλησε εμπνευσμένα μεταξύ άλλων για τον σκοπό της Εκκλησίας που είναι η αναζήτηση του πεπλανημένου ενός από τα εκατό πρόβατου και μέσου του μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως. Για  τον λόγο αυτό στη συνέχεια προχείρισε σε πνευματικό τον  δεύτερο εκ των προαναφερθέντων πρωτοπρεσβυτέρων, του οποίου εξήρε τα χαρίσματα.

Στη συνέχεια και στο ενοριακό αρχονταρίκι καθιερώθηκε προθήκη περιέχουσα αρχιερατική στολή του μακαριστού Μητροπολίτου Μαραθώνος κυρού Μελίτωνος, ο οποίος υπήρξε γέννημα θρέμμα της Ενορίας και της περιοχής. Τελέσθηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως  του μακαριστού Ιεράρχη. Το παρών έδωσε η Βουλευτής Πειραιά κα Γιανιού, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νικ. Σαράντης, μέλη Δημοτικού Συμβουλίου, ο  δ/ντης του 1ου Λυκείου, Πολιτευτές και πλήθος ενοριτών.

 

Διαβάστε ακόμα