Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι. Μ Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης Χαράς και λαμπράς ατμόσφαιρας, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίον και πλαισίωναν οι Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και οι Ιερείς, αφού ενεδύθησαν τα άμφιά τους εις το Επισκοπείο, εν πομπή κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προηγουμένων του Λαβάρου και της Εικόνος της Αναστάσεως, των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγά τους και των χορών που έψαλλαν εμμελώς το «Αναστάσεως ημέρα….».

Κατά την διάρκεια της λαμπράς ταύτης Ακολουθίας, ανεγνώσθη το κατά Ιωάννην Ιερόν Ευαγγέλιον του Εσπερινού, σε 13 γλώσσες, την Ελληνική, την Λατινική, την Αγγλική, την Γαλλική, την Γερμανική, την Ιταλική, την Ρουμάνικη, την Σέρβικη, την Ρώσικη, την Ομηρική (ηρωικό εξάμετρο), την Εβραϊκή,  την Αλβανική και Σουαχίλι.

Προ της Απολύσεως της Ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης απηύθυνε προς πάντας τον Αναστάσιμον χαιρετισμόν  και τις Πασχάλιες Εόρτιες ευχές του, διανέμοντας προς όλους τους παρισταμένους τα καθιερωμένα πασχαλινά κόκκινα αυγά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα