Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ομιλητής στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Με αναστάσιμο παλμό και εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 το απόγευμα, στην ασφυκτικά γεμάτη «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, η τελευταία συνάντηση Πνευματικού καταρτισμού των πιστών, με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας καιΛαυρεωτικής κ. Νικόλαος μίλησε με θέμα: «Η Ανάσταση του Χριστού».

Ο άγιος Μεσογαίας με χειμαρρώδη καρδιακό λόγο, με απλότητα και σαφήνεια, ανέλυσε την Πασχάλια εμπειρία του Αποστόλου και ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας Παύλου, όπως την περιγράφει στο 15ο κεφάλαιο της Α΄προς Κορινθίους Επιστολής Του, αναλύοντας την θεμελιώδη σημασία που έχει η Ανάσταση του Χριστού, στην ζωή της Εκκλησίας.Ο Κύριος με την Ανάσταση του, κατήργησε τον θάνατο,νίκησε την αιτία του θανάτου την αμαρτία και προσκαλεί όλους μας να βιώσουμε αυτήν την προοπτική της αιωνιότητας κοντά Του, απαλλαγμένοι από την φθορά της αμαρτίας και την οσμή του θανάτου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος, κάλεσε όλους μας να βιώσουμε την Ανάσταση όχι σαν ένα κοσμικό και κοινωνικό πατροπαράδοτο έθιμο,αλλά μυστικά και καρδιακά να ζήσουμε αυτήν την ανακαίνιση, το φώς, την αλλοίωση,την χαρά και την αληθινή μετοχή μας στην ανέσπερη Βασιλεία Του,ενωμένοι μέσα από την λειτουργική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο για την ευλογητή παρουσία και την πνευματική ομιλία του, συνεχάρη δε τους Κορινθίους για την ολοπρόθυμη συμμετοχή τους στην ειδική σχολή Πνευματικού καταρτισμού, δίδοντας την Αναστάσιμη ευχή και ευλογία του.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα