Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη της Διακαινησίμου εορτάζεται η εύρεση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου στην ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, στο Λουτράκι.

Την παραμονή, Δευτέρα της Διακαινησίμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο και από πλειάδα Ιερέων και Διακόνων. Στο κήρυγμα του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς και την Ι. Αδελφότητα ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος αναφέρθηκε στον Άδη, σαν τόπο υποχθόνιο και καταχθόνιο και σαν κατάσταση που βασίλευε το σκοτάδι και ο στεναγμός των ψυχών. Ήλθε όμως ο Κύριός μας και με την Ανάστασή Του λύτρωσε την ανθρωπότητα από τον θάνατο και ανέσυρε τις ψυχές των κεκοιμημένων από την «κοιλία» του Άδη. Κατέληξε δε ο άγιος Χαλκίδος, ευχόμενος στον Σεβ. Μητροπολίτη μας, στην Γερόντισσα της Ι. Μονής Χρυσοβαλάντη Μοναχή, στην Ι. Αδελφότητα καθώς και στους ευσεβείς προσκυνητές να καταστούν κληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδας, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος και προεξήρχε, και τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο.Τον Θείο λόγο κήρυξε ο σεπτός Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςο οποίος αναφέρθηκε στον νικητή του θανάτου Κύριο μας Ιησού, ο Οποίος δια του θανάτου Του και της Αναστάσεως Τουπροσέφερεστην ανθρωπότητατην νίκη κατά του θανάτου και κατά της φθοράς αλλά και αυτού του Διαβόλου, απελευθερώνων «τας ψυχάς ας κατείχεν».

Στην συνέχειαευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την διήμερη παρουσία του στην Ι. Μητρόπολή μας, καθώς και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον τηλεοπτικό σταθμό «ΗΛΕΚΤΡΑ» και το διαδικτυακό κανάλι «PEMPTOUSIATV»για την ζωντανή αναμετάδοση των Ι. Ακολουθιών από τη  Ι. Μονή του Οσίου Παταπίου Γερανείων Όρεων.  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομοςαντιφωνώνεξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την τιμή να προΐσταται στις πανηγύρεις, των αγίων αυτών ημερών, της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως μας, ευχόμενος παράλληλα σε όλους τους συμπροσευχόμενους, Κληρικούς και λαϊκούς,με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, να έχουν την «γαλήνη» και την «ζεστασιά» που αισθάνθηκαν οι Απόστολοι Λουκάς και Κλεόπας μετά την κλάσι του άρτου στους Εμμαούς.

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα