Πασχαλινές Δραστηριότητες στην Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το πρόγραμμα «Πασχαλινή Κατασκήνωση στην Πόλη», στην ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης. Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 42 παιδιά από τις κατηχητικές ομάδες της ενορίας, ξεκίνησε την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου και ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018.

Κάθε μέρα από τις 10:00π.μ. – 14:00μ.μ. τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν, να συζητήσουν, να γνωρίσουν τα υψηλά νοήματα της Μεγάλης Εβδομάδος, να παίξουν, να γελάσουν, να δημιουργήσουν όμορφες κατασκευές και να συμμετέχουν στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας.

Η κάθε κατασκηνωτική ημέρα ξεκινούσε με προσευχή στον Ιερό Ναό, έπαρση σημαίας, ώρα ομάδος, ομαδική δημιουργική δραστηριότητα (σεμινάριο παρασκευής ψωμιού, προβολή ταινίας κλπ), ομαδικό παιχνίδι, συζήτηση, προσφορά δεκατιανού και την τελευταία ημέρα προαιρετική συμμετοχή στο μυστήριο της Εξομολογήσεως.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα στελέχη (ομαδάρχες) αυτού του προγράμματος ήταν παιδιά του τελευταίου τμήματος των κατηχητικών συντροφιών της ενορίας, τα οποία με πολλή αγάπη και προθυμία αφιέρωσαν εθελοντικά τον πολύτιμο χρόνο τους στην μεγάλη οικογένειά τους, την ενορία τους.

Την ασφάλεια των παιδιών εξασφάλιζαν οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού παραρτήματος Σπάρτης, οι οποίες καθημερινά κάλυπταν τις ανάγκες σε νοσηλευτική φροντίδα με τη φυσική παρουσία τους και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους.

Ήταν ομολογουμένως μια πρωτόγνωρη εμπειρία με ιδιαίτερη επιτυχία, που τη χάρηκαν μικροί και μεγάλοι που συμμετείχαν.

Επιπροσθέτως το Σάββατο του Λαζάρου τα παιδιά των κατηχητικών ομάδων της Ενορίας με τη συνοδεία του εφημερίου και των κατηχητών, επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι» προσφέροντας στους τροφίμους του ιδρύματος πασχαλινές λαμπάδες και κάρτες που ετοίμασαν τα ίδια με πολλή αγάπη, ενώ τραγούδησαν και τα κάλαντα του Λαζάρου.

Παράλληλα τις ημέρες της Μ. Εβδομάδος μετά το τέλος των Ιερών Ακολουθιών λειτουργούσε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος και μια Πασχαλινή Δωροέκθεση, με πρωτοβουλία των γονέων των παιδιών των κατηχητικών ομάδων της Ενορίας. Όσοι επισκέπτονταν την έκθεση είχαν την δυνατότητα να προμηθευτούν όμορφες πασχαλινές δημιουργίες των παιδιών και των μητέρων τους, με σκοπό την ενίσχυση του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλης της Ενορίας, εκφράζονται ολόθερμες ευχαριστίες προς όλους όσοι ποικιλοτρόπως συνέβαλλαν στην επιτυχία των ανωτέρω δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα: στην ομάδα των κατηχητών της Ενορίας για την προσφορά και το έργο τους στα νέα παιδιά, προς τα στελέχη του κατασκηνωτικού προγράμματος, προς τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στο νεανικό έργο της Ενορίας και την ενεργή συμμετοχή τους σ΄ αυτό και ιδιαίτερα για τον χρόνο που αφιέρωσαν στις πασχαλινές δραστηριότητες, προς τον Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Σπάρτης) και τις εθελόντριες του για την πολύτιμη υποστήριξη, προς τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του Ε΄ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης για την παραχώρηση του προαυλίου χώρου του σχολείου για την πραγματοποίηση πολλών δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης, προς την Ενορία Σελλασίας και τον εφημέριο της π. Νικόλαο Τσέτσεκα για την συνεργασία και την παραχώρηση φορητής μικροφωνικής συσκευής, προς τα αρτοποιία των κ. Νικολάου Μάζη και Θεοδόση Δρακουλάκου για την προσφορά αρτοσκευασμάτων, προς τον κ. Άκη Κουλογεωργίου για την παραχώρηση προτζέκτορα, προς το κατάστημα της κ. Μαρίας Θεοδωροπούλου για την παραχώρηση τραπεζιών, προς το φωτογραφείο της Μαργαρίτας Διαμαντάκου για την εκτύπωση αναμνηστικών φωτογραφιών, προς τον κ. Νικόλαο Τσουρούνη για την σχεδίαση των αφισών, προς το ξυλουργείο του κ. Γεωργίου Αγγελόπουλου για την προσφορά υλικών και τέλος στους εθελοντές που υποστήριξαν ποικιλοτρόπως τις πασχαλινές δραστηριότητες.

 

Εκ της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin