Σε συγκινησιακό κλίμα ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στην Ι. Μ. Σπάρτης
6 Απριλίου 2018 Κοινοποιήστε

Σε συγκινησιακό κλίμα ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στην Ι. Μ. Σπάρτης

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκαν το πρωί της Μ. Παρασκευής, 6 Απριλίου 2018, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι ήθελαν να βιώσουν την κορύφωση του Θείου Πάθους προσκυνώντας αρχικά τον Εσταυρωμένο και στη συνέχεια, μετά την αποκαθήλωση, τον λαμπρά στολισμένο Επιτάφιο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εναποθέτοντας με ευλάβεια την προσευχή και τα αιτήματά τους.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης στην ομιλία του αρχικά αναφέρθηκε αφενός στην Σταυρική θυσία, που αποτελεί την αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αγάπης του Θεού προς τον Άνθρωπο, αφετέρου στα συγκλονιστικά φυσικά φαινόμενα που την συνόδευσαν σε όλο τον πλανήτη. Στη συνέχεια μίλησε για την ανάγκη να ενδυναμώσουμε και να ομολογήσουμε την πίστη μας, να αγαπήσουμε τον συνάνθρωπο και να καταπολεμήσουμε τις αδυναμίες μας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλή Ανάσταση και ευλογημένο Πάσχα.

Ι. Μ. Σπάρτης

Εκτύπωση