Το τέλος της Σαρακοστής στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την προεόρτια της Μεγάλης Εβδομάδος ημέρας του Σαββάτου του αγίου και δικαίου Λαζάρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνέχισε την ποιμαντική του διακονία στην Ιερά Μητρόπολη, προσφέροντας την Θεία Ευχαριστία και συμμετέχοντας σε ποικίλες εκδηλώσεις, με την συμμετοχή τόσο του Ι. Κλήρου, όσο και του ευσεβούς Λαού της Ι. Μητροπόλεως.
Την Πέμπτη 29 Μαρτίου το βράδυ, συμπροσευχήθηκε κατά την τελεσθείσα στην Ι. Μονή Παναγίας Γοργορυπηκόοου Ψαχνών Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, με την συμμετοχή πλήθους πιστών εντοπίων αλλά και προερχομένων εκ της Κορινθίας, οι οποίοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και το θαυματουργό εικόνισμα του Τιμίου Προδρόμου από τα Κατούνια Ευβοίας διανυκτερεύει στο Ι. Ησυχαστήριο, το οποίο λιτανεύεται καθ’ όλη την Μ. Τεσσαρακοστή στους Ι. Ναούς της Χαλκίδος και των Ψαχνών.
Το πρωί της Παρασκευής 30 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στην επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, η οποία πραγματοποιήθηκε καταρχήν στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου της Σχολής και εν συνεχεία στην Αίθουσα Τελετών αυτής. Κατά την διάρκειά της, ο ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μπικάκης, ο οποίος μετακινήθηκε στη Διεύθυνση Πεζικού ως Υποδιευθυντής (έχει έδρα τη Χαλκίδα) παρέδωσε τη σκυτάλη της Διοίκησης της Σχολής στον υποστράτηγο κ. Ιωάννη Σουρβά.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Βιολέτας Χασιώτου και του Συλλόγου Καθηγητών, στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδος, όπου και μίλησε στα παιδιά του Σχολείου, με αφορμή τα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού, ενώ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και δικές του παρουσιάσεις, αφιερωμένες στα γεγονότα των Αγίων Ημερών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την πρόσκληση που του απηύθυνε η σχολική κοινότητα και διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες, ενώ είχε εγκάρδια επικοινωνία με όλους, διδάσκοντες και διδασκομένους.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του τριήμερου Πασχαλίου Φιλανθρωπικού Bazaar του Ιδρύματος «ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ», στην Αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δημαρχείου Χαλκίδος, με προϊόντα τα οποία κατασκευάζουν και προσφέρουν κάθε χρόνο, με πολλή αγάπη, οι πολλοί εθελοντές του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ως Πρόεδρος του Ιδρύματος ευχαρίστησε όλους τους κοπιάσαντες για την αγάπη και την προσφορά τους, ιδιαιτέρως τα περί αυτόν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία καθημερινά εργάζονται και προσφέρουν, αλλά και τους πολλούς φίλους του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, για την αγάπη τους και τη στήριξή τους, η οποία φάνηκε και από την πληθωρική προσέλευσή τους στα Εγκαίνια, αλλά και κατά την διάρκεια λειτουργίας του Bazzar.

Την επομένη ημέρα, Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε κατά την Ιερά Πανήγυρη του Ι. Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο της Πόλεως Χαλκίδος.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Πόλεώς μας και κήρυξε το θείο λόγο, αναφερθείς στο μυστήριο του θανάτου και της Αναστάσεως.
Πολλοί χριστιανοί προσήλθαν στο Κοιμητήριο και συμμετείχαν στα Άχραντα Μυστήρια, εκδηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο την πίστη μας στην κοινή εκ νεκρών Ανάσταση.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος έφυγε για την Βόρειο Εύβοια, όπου στη 1.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιχάδος, προεξήρχε στην εξόδιο Ιερά Ακολουθία του μακαριστού Εφημερίου της Ενορίας, Ιερέως – Οικονόμου Θεοδώρου Μπούρα, ο οποίος για περίπου σαράντα χρόνια διηκόνησε την Τοπική Εκκλησία.

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα