Το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Κηφισιά (ΦΩΤΟ)

Μετά την ίδρυση του «Κέντρου Μάθησης» του Τμήματος Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Βόρεια Ελλάδα, το επιτυχημένο αυτό Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Πρόγραμμα, επεκτείνει τις δραστηριότητές του τώρα και στην Αττική.

Με τις ευλογίες και ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ο οποίος έτυχε προσωπικής ενημέρωσης για τα Προγράμματα και τις δραστηριότητες του εν λόγω Προγράμματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας Καθηγητή Χρήστο Κ. Οικονόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο Πρύτανης και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Φίλιππος Πουγιούτας υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την Λειτουργία του Κέντρου Μάθησης στο Πνευματικό, Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Δήμου Μεταμορφώσεως.

Το Κέντρο θα εξυπηρετεί τις Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ) του εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεολογίας και τις συναντήσεις των φοιτητών του συμβατικής φύσεως Διδακτορικού Προγράμματος Θεολογίας με τους επιβλέποντες Καθηγητές τους. Παράλληλα, οι δύο Φορείς, θα συνεργάζονται σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με την ανάπτυξη και διοργάνωση Προγραμμάτων «Διά Bίου Μάθησης», καθώς και κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων, Ημερίδων και  Συνάξεων.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου έγινε στο γραφείο του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, ο οποίος έχει θέσει υπό την υψηλή του επιστασία το Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Αντώνης Πολεμίτης, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Αιμίλιος Σολωμού, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών Χρήστος Παναγίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Χρήστος Οικονόμου, οι Καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας Νίκος Νικολαΐδης και Ανέστης Κεσελόπουλος, η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Άντρη Βρυώνη, ο Γενικός Γραμματέας και Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Θεολογίας Λουκάς Παναγιώτου, η Επιστημονική Συνεργάτης του Τμήματος Θεολογίας Φωτεινή Νταντάλια και ο Γραμματέας του Κέντρου Μάθησης Κηφισιάς π. Γεώργιος Σταθόπουλος.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας είχε την ευκαιρία, στην συνέχεια, να ξεναγηθεί στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, να ενημερωθεί για τα Προγράμματα και τις δραστηριότητες του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της Κύπρου και να παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα.

Διαβάστε ακόμα