Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο 4ο Δημοτικό Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)
16 Μαΐου 2018 Κοινοποιήστε

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο 4ο Δημοτικό Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό – Ιεροκήρυκα, τον Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιο Τρίκκα – Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Πορφύριο Γερμανό, μετέβη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων και των διδασκομένων, τέλεσε εντός της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Σχολείου τη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Σχολείου.
           
Με εξαιρετικό τρόπο χορωδία μαθητών του Σχολείου έψαλλαν, υπό τη διεύθυνση του κ. Κυριάκου Στάντζου, όλους τους Ύμνους και τα Αναγνώσματα της Θείας Λειτουργίας.
           
Όλοι οι μαθητές, με έκδηλο ενθουσιασμό συμμετείχαν στα τελούμενα, έχοντας στα χέρια τους και το κείμενο της Θείας Λειτουργίας, με απόδοση στα νέα ελληνικά στη διπλανή σελίδα, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και είχαν την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν  και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.
           
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έδιδε επεξηγήσεις για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου. Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Γεώργιο Γεράση και όλους τους διδασκάλους, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία, αλλά και τους μαθητές για την άξια προς μίμηση σχέση και στάση τους προς το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως και τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου – Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναόυ Αγίου Δημητρίου, για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας, ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του Κληρικοί είναι πάντοτε πρόθυμοι να προσφέρουν τη Θεία Λειτουργία στο χώρο του οποιουδήποτε Σχολείου, το οποίο θα θελήσει και θα ζητήσει να γίνει κάτι παρόμοιο.
           
Μετά τη διανομή του αντιδώρου οι μαθητές προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον Σεβασμιώτατο και αυτός ακολούθως διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.
Ι. Μ. Χαλκίδος
Εκτύπωση