Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι. Μητρόπολη Γρεβενών (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκίνησης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, τέλεσε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 6 Μαΐου 2018, την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του αγαπητού σε όλους ιεροδιακόνου Χρήστου Κουτσουρά, εγγάμου και πατέρα τριών τέκνων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.

Ο π. Χρήστος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δαβίδ για την εικοσιτριάχρονη πνευματική καθοδήγηση και στήριξή του, την σύζυγό του Ευαγγελία και τα τρία του παιδιά, τον εορτάζοντα σήμερα Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών π. Σεραφείμ Ζώγκα, τους γονείς του και όλους τους φίλους και αδελφούς που τον περιβάλλουν με την αγάπη τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαβίδ, συμβούλεψε τον νεοχειροτονηθέντα π. Χρήστο να φέρεται στις ψυχές που θα του εμπιστευθεί ο Χριστός με σεβασμό, με αγάπη και κυρίως με την αίσθηση της διακονίας, και τον προέτρεψε: «γίνε και μείνε απλός, ταπεινός και ευλαβής ιερεύς».

Ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας ήταν ασφυκτικά γεμάτος από φίλους και γνωστούς του π. Χρήστου που όλοι μαζί βροντοφώναξαν το «Άξιος» στον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας μας και του ευχήθηκαν καλή ιερατική διακονία.

 

Ι. Μ. Γρεβενών

Διαβάστε ακόμα