Εγκαίνια κωδωνοστασίου Ι. Ναού Παμμ. Ταξιαρχών Τρίπολης (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα τελέσθηκαν σήμερα, Κυριακή 6 Μαΐου 2018, τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος ιστορικού κωδωνοστασίου, του ενοριακού Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τρίπολης.

Προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, συμπαραστατούμενου από τους εφημερίους του ως άνω Ιερού Ναού.

Αμέσως μετά τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Αλέξανδρο η Ακολουθία του Αγιασμού και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος κωδωνοστασίου.

Ο κ. Αλέξανδρος απευθυνόμενος στους παρισταμένους ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για τη χρηματοδότηση του έργου, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας – Πολιτείας προς το κοινό όφελος. Επίσης, ευχαρίστησε και όσους εργάστηκαν για την αποπεράτωση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο χαιρετισμό του έκανε υπόμνηση στην ανάγκη συνεργασίας των δύο θεσμών λέγοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει υποχρέωση να σταθεί αρωγός στην υλοποίηση εκκλησιαστικών έργων, που συμβάλλουν στην ανάδειξη της  πολιτιστικής κληρονομιάς.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η εκπρόσωπος της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και ο Επιβλέπων Μηχανικός του έργου.

ARXON.GR

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin