Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και εφέτος η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Δημ. Διαμερίσματος Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου.

Την Κυριακή το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίο κήρυξε τον θείο λόγο ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Μπρέσιακας, εκπαιδευτικός – εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Θωμά Αγρινίου.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ζωή και την προσφορά του Αγίου Κωνσταντίνου και συγκεκριμένα είπε ότι ο Άγιος Κωνσταντίνος ήταν ο άνθρωπος της μετανοίας, ο ευεργέτης του κόσμου και ο οδηγός του σύγχρονου χριστιανού.

Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων όπου κήρυξε το θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π. Επιφάνιος Καραγεώργος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις ιερές ακολουθίες και στη θεία Λειτουργία η προσέλευση των πιστών υπήρξε κατ΄εξοχήν αθρόα.

 

Ι. Μ. Αιτωλίας

Διαβάστε ακόμα