Η εορτή του Αγίου Θεράποντος στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Κατόπιν Σεπτής Ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και προσκλήσεως του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ.Θ. και Ιερατικού Προϊσταμένου του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Θεράποντος Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιακώβου Αθανασίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, προεξήρχε το πρωί 14ης Μαίου ε.έ, της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, επί τη ευκαιρία της Ιεράς Μνήμης του Ιερομάρτυρος Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου του Θαυματουργού.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, πλαισίωναν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ενώ καθ΄ όλη την διάρκεια της Θεία Λειτουργίας, ετέθει προς προσκύνηση και ευλογία του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το Σεπτό και Χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Θεράποντος.

Τα αναλόγια κόσμησαν οι Βυζαντινοί Χοροί των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού παρουσία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Χαρίλαου Ταλιαδώρου.

Προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ι. Ναού του Αγίου Θεράποντος, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Αθανασίου, μετέφερε τις Ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου καθώς επίσης ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, ο οποίος και προέστη της Ιεράς Πανηγύρεως.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ομίλησε προς τους παρισταμένους περί του Βίου και του Μαρτυρίου του Αγίου Θεράποντος, τονίζοντας ότι ο σήμερα τιμώμενος Άγιος, κατάφερε και σύνδεσε την ζωή του με τον Θεό, γι΄ αυτό και ξεχώρισε, επιδεικνύοντας παρρησία και δύναμη ώστε να αντέξει το μαρτύριο και να συναντήσει τον Ένα και Αναστημένο Κύριο, ενώ καταλήγοντας τον λόγο του εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Παναγιώτατο Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, για την ευγενή του πρόσκληση να παραστεί προεξάρχων της μεγάλης εορτής του Αγίου Θεράποντος, εις τον φερώνυμο Ιερό Ναό της περιοχής της Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαηκαδά

Διαβάστε ακόμα