Λαγκαδά: “Να έχουμε το «γνώθι σ΄αυτόν» επιλέγοντας το ταπεινό φρόνημα”

Την 8η του τρέχοντος μηνός Μαΐου 2018, ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται η μνήμη του  Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη εις τον φερώνυμο Ιερό Ναό Αναλήψεως Λαγκαδά.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ του εκκλησιάσματος παρέστησαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος, καθώς επίσης και αντιπροσωπείες των πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, ανεφέρθη στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, επισημαίνοντας την αγάπη, την πίστη και την αφοσίωση που είχε προς το πρόσωπο του αιωνίου Διδασκάλου, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι  «η Αγία μας Εκκλησία μνημονεύει καθημερινώς εκείνους που συνέδεσαν τη ζωή τους με τον Κύριο και παρέμειναν πιστοί Μαθητές προς τον Αιώνιο Διδάσκαλο».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικώς, «οι άνθρωποι απαξιώνουν αρετές και αρχές σε μία εποχή γενικότερης αποστασίας και εγωκεντρικότητος, η οποία ισοπεδώνει τον συνάνθρωπο προκειμένου να δικαιωθεί το ιδιοτελές συμφέρον. Θα πρέπει, επομένως σήμερα περισσότερο από ποτέ  να έχουμε φρόνημα και αγάπη Ιησού Χριστού και όχι απλά εκδηλώσεις ευσεβείας. Να έχουμε το «γνώθι σ΄αυτόν» επιλέγοντας το ταπεινό φρόνημα, τη μετάνοια και τη συντριβή της καρδίας, αφήνοντας όλες εκείνες τις επιλογές που μας κάνουν να παίρνουμε τον λάθος δρόμο. Και η ζωή των Αγίων είναι εκείνη που αποτελεί τον ασφαλή οδοδείκτη. Όταν τιμούμε τους Αγίους και τα θαυμαστά γεγονότα της Ευλογίας και της Χάριτος του Κυρίου, τότε μπορούμε και εμείς να ζήσουμε αυτήν την Χάριν και την Ευλογίαν στη ζωή μας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους παρισταμένους να αγαπήσουνε τον Κύριο και να βιώνουν καθημερινώς την κοινωνία των Αγίων, ομιλώντας μαζί τους μέσα από την προσευχή και μένοντας σταθεροί και ακλόνητοι στην αληθινή πίστη μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα