Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον Εσπερινό του Ι. Ν. Αγίας Τριάδας Ξηροκαμπίου

Κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος ένας από τους Ιερούς Ναούς που εόρτασαν στην Ιερά Μητρόπολη ήταν ο Ι.Ν Αγίας Τριάδας Ξηροκαμπίου. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

Κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος Ξηροκαμπίου Πρωτ. Γεώργιος Λάτσης προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ως αναμνηστικό της παρουσίας του στη Φάριδα μία εικόνα καθώς και βιβλία που αναφέρονταν στο Ξηροκάμπι και τα μοναστήρια της περιοχής. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος ανταπέδωσε με ένα σετ ποτηροκαλύμματα. Δώρα προσέφεραν επίσης εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σπάρτης ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κονίδης, καθώς και η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης Μακαριώτισσα Μοναχή.

Τον Εσπερινό παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γεώργιος Κονίδης, ο τέως Δήμαρχος Σπάρτηςκαι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξηροκαμπίου κ. Κώστας Σταρόγιαννης και ο Διοικητής ΚΕΕΜ ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου.

 

I. M. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα