Ο Μητροπολίτης Σταγών εγκαινίασε Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών

Έφτασε η ημέρα που άνοιξε τις πύλες του προς το κοινό , το Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων, που θα λειτουργήσει στο Καστράκι Καλαμπάκας.

Πρόκειται για ένα στολίδι που θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και θα αποτελέσει μια ακόμη δομή που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής.

Πρόκειται πάντως για ένα ουσιαστικό έργο το οποίο θα δώσει αξία στην περιοχή, θα ενδυναμώσει την τουριστική κίνηση και θα αυξήσει το χρόνο παραμονής .

Το διατηρητέο κτίριο, αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και είναι συνυφασμένο με την ιστορία της. Η διάρκεια κατασκευής του έργου ήταν 24 μήνες, η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη μέσω του ΕΣΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) στα πλαίσια χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και υλοποιείται από την περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Αντικείμενο του έργου ήταν η μετατροπή σε Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών του διώροφου παλαιού διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου, το οποίο έχει κριθεί διατηρητέο κτίριο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, συνολικής επιφανείας 490 m2.

Βέβαια χρειάστηκαν κάποια επί πλέον χρήματα που η Περιφέρεια ενέκρινε για να προχωρήσει η περάτωση.

Το Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου σε συνδυασμό και με την Ψηφιακή Απεικόνιση θα αποτελέσουν ένα επί πλέον σημαντικό λόγο για να επιλέξει κάποιος ως προορισμό την Καλαμπάκα , η για να παραμείνει περισσότερο στην περιοχή.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κκ. Θεόκλητο.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κο Αγοραστός , ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης και ο Πρόεδρος Καστρακίου κος Γιάννης .

Παρευρέθησαν οι Βουλευτές κκ. Παπαδόπουλος , Δριτσέλη και Σιμορέλης , ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης , Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι , τοπικοί παράγοντες , εκπρόσωποι των Ιερών Μονών και πλήθος Κόσμου.

 

stagonnews.gr

Διαβάστε ακόμα