Ο Μητροπολίτης Σύρου για αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την στάση της εκκλησίας σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

Όπως είπε η Εκκλησία από την αρχή που το σχετικό νομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση εξέφρασε την αντίθεση της. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Δωρόθεο η εκκλησία είναι γενικά αντίθετη σε κάθε άλλη μορφή συμφώνου συμβίωσης πέρα από αυτή του γάμου.

«Ομολογούσα την πίστη της η Εκκλησία λέει στον λαό αυτό που είναι το υγιές και θεωρεί ότι μόνο μέσα στην οικογένεια ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Παράλληλα, σημείωσε το ότι “η παραδοξολογία κάποιων πραγμάτων της εποχής ζητά νομιμοποίηση δεν μπορεί αυτό να αποτελέσει θεμέλιο υγιές περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί. Η Εκκλησία λοιπόν δεν αντιδρά υπό την έννοια να διαμαρτυρηθεί, η Εκκλησία μιλά ομολογούσα την αλήθεια”.

Απαντώντας στον Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος είπε ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να διεκδικεί ρόλο πολιτικό και ρόλο εθναρχίας, ο Μητροπολίτης Δωρόθεος απάντησε ότι «αυτά θα πρέπει να τα σεβόμαστε όλοι και για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Η Εκκλησία έχει σεβαστεί απόλυτα τους διακριτούς ρόλους του Κράτους».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

antenna.gr

Διαβάστε ακόμα