Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας στην Πανήγυρη της Ι. Μονής Ζωγράφου

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην Ιερά Μονή Ζωγράφου Αγίου Όρους.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής παρέστη ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ. Boyko Borisov.

Πλήθος πιστών από την Ελλάδα και την Βουλγαρία κατέκλυσαν την Ιερά Μονή προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ιερά Πανήγυρη και να λάβουν τη χάρη του εορτάζοντος Αγίου.

Να σημειωθεί, ότι η Κυβέρνηση της Βουλγαρίας επιχορήγησε πριν από ένα έτος το Ιερό Κοινόβιο με το ποσό του 1,000,000 Λέβα (500,000 ευρώ), για έργα συντήρησης και αναστήλωσης του Μοναστηριού.

Ο κ. Borisov απευθυνόμενος στον Καθηγούμενο Αρχιμ. Αμβρόσιο και την συνοδεία του επισήμανε ότι η Ιερά Μονή Ζωγράφου αποτελεί σύμβολο πίστης και αναφοράς για τον Ορθόδοξο λαό της Βουλγαρίας, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να την στηρίζει αυτός και ο λαός του.

Τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό συνόδευαν οι Υπουργοί Υγείας Kiril Ananiev, Οικονομικών Vladislav Goranov, Μεταφορών Ivaylo Moskovski, Πολιτισμού Boil Banov και Υποδομών Nikolay Nankov.

 

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα