Οικ. Πατριάρχης: “Το Σεπτέμβριο θα επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης”

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται να βρίσκεται η ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την οποία οι τουρκικές Αρχές έκλεισαν το 1971. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος τον Απρίλιο συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας Ο Κόσμος ότι η σχολή θα επαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβριο – πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, είχε προαναγγείλει ότι ήρθε η ώρα της Χάλκης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βαρθολομαίος προσδιορίζει με ακρίβεια το πότε θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Όπως είπε σε ομογενείς από την Αυστραλία που επισκέφθηκαν το Φανάρι, η ελπίδα του είναι το σχολικό έτος να ξεκινήσει στις 18-19 Σεπτεμβρίου. «Πέρασαν σχεδόν 50 χρόνια, 47 για την ακρίβεια, κατά τα οποία οι προσπάθειες μας για την επαναλειτουργία της Σχολής δεν καρποφόρησαν. Όμως τελευταίως είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι επίκειται η επαναλειτουργία της Σχολής, όπως με διαβεβαίωσαν και στην Άγκυρα», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Στο ρεπορτάζ του Κόσμου, στο οποίο προδημοσιεύονται οι δηλώσεις του κ. Βαρθολομαίου, τονίζεται ότι στη Χάλκη φοίτησαν τόσο ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας όσο και ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός.

 

pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin