Παραμονής εσπερινός στην Αγία Μαύρα Ηλιουπόλεως (ΦΩΤΟ)

Ο εσπερινός της πανηγύρεως των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας τελέστηκε πανηγυρικά, στον ομώνυμο τους Ιερό Ναό στην Ηλιούπολη.

Ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, κήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε την αρτοκλασία.

Ο Ιεράρχης, μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στον κλήρο και τον λαό της ενορίας και αναφέρθηκε στους μάρτυρες. Υπομιμνήσκοντας πόσο σημαντική είναι η μαρτυρία στη ζωή των ανθρώπων, σε κάθε έκφανση αυτής, σημείωσε ότι το μαρτύριο για τον Χριστό, το οποίο υπέστησαν και οι τιμώμενοι μάρτυρες, είναι η τρανή απόδειξη της αξίας της αλήθειας του Χριστού και του Ευαγγελίου.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Γεωργαντάς ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο και χαιρέτησε την παρουσία βουλευτών, πολιτευτών, δημοτικών αρχόντων, αλλά κυρίως των ευλαβών προσκυνητών.

Η Ακολουθία μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από τον σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία.

Την ημέρα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα μεθέορτος εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων.

Στο ναό εκτίθεται προς προσκύνηση, αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης της Λευκάδας.

Εκ του Ιερού Ναού

Διαβάστε ακόμα