Παρουσία του ΠτΔ ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία (ΦΩΤΟ)

Με την παρουσία της Α.Ε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος στην πόλη της Κυπαρισσίας. Με την παρουσία του τίμησε την δοξολογία στον Ι.Ν Αγίας Τριάδος η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. κ Χρυσοστόμου.

Μετά τη λήξη της Δοξολογίας, τον υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας ο Δήμαρχος κος Παναγιώτης Κατσίβελας ενώ εκεί έλαβε χώρα και μια λιτή τελετή παρουσίασης της παραδοσιακής φορεσιάς της Τριφυλίας αλλά και των Φ.Ε.Κ με την ιστορική αναδρομή της περιοχής στους αιώνες.

Στη συνέχεια μια σπουδαία τελετή έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Αλέκος Παπαδόπουλος” στη Κυπαρισσία όπου ο Δήμαρχος Τριφυλίας παρέδωσε στον ΠτΔ το κλειδί της πόλης, τον ανακήρυξε ως Επίτιμο Δημότη Τριφυλίας. Μάλιστα το μήνυμα του Δημάρχου στο ΠτΔ ήταν μήνυμα ενότητας και συνεργασίας:

“Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Σας υποδεχόμαστε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά στην Κυπαρισσία και είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας για όλη την Τριφυλία. Υποδεχόμαστε τον Ανώτατο Άρχοντα της Ελληνικής Πολιτείας την ημέρα της λαμπρής εορτής της Χριστιανοσύνης της Πεντηκοστής.
Την Κυριακή της Πεντηκοστής, οι μαθητές του Χριστού κατανόησαν πλήρως την αποστολή του Ιησού στον κόσμο. Τα πνευματικά χαρίσματα τα οποία γέμισαν τις καρδιές των αποστόλων με θέληση, πίστη και αγάπη, μπορούν να αποτελέσουν και δικά μας εφόδια, ώστε αντιλαμβανόμενοι την δύναμη και τη διαχρονικότητα της πίστης μας να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη σε ατομικό επίπεδο αλλά και ως Έθνος.
Η Πολιτεία και η Εκκλησία στην ιστορική διαδρομή της πατρίδας μας ήταν πάντα συνοδοιπόροι στη σωτηρία του Γένους των Ελλήνων.Για το λόγο αυτό η παρουσία σας σήμερα στον τόπο μας ως σύμβολο ομοψυχίας και ενότητας του έθνους έχει ιδιαίτερη σημασία.
Συμπαραστάτης στο σύγχρονο και δίκαιο αγώνα του Ελληνικού λαού υπέρ του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, πηγή πνευματικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αποφασιστικού λόγου, υπευθυνότητας, σύνεσης, εξαιρετικού ήθους και προσφοράς, με βαθειά γνώση των πολιτικών και εθνικών θεμάτων, με όλες τις αρετές που σας κοσμούν και υπηρετείτε το κορυφαίο πολιτειακό λειτούργημα ……σηματοδοτείτε το αδούλωτο πνεύμα της Ελλάδος. Μας εμπνέετε δύναμη και αποφασιστικότητα για να διατηρούμε ακλόνητο και υψηλό φρόνημα ….. να κρατάμε ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας.
Η Τριφυλία είναι ένας τόπος ευλογημένος και φιλόξενος….Ως Μεσσήνιος σας είναι φυσικά γνωστή.
Οι ιστορικές της καταβολές ξεκινούν από την εποχή του Ομήρου και αποτυπώνονται σε 92 καταγεγραμμένους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Είναι ένας Δήμος με δυναμική… διαθέτει πολιτιστική ταυτότητα, σύγχρονη τουριστική υποδομή, ιστορικούς ελαιώνες και αμπελώνες, καθώς και σύγχρονες κηπευτικές καλλιέργειες που αποδίδουν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα.
Η πρόσκληση να επισκεφθείτε την Τριφυλία ξανά είναι ανοιχτή και διαρκής.
Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε, Σας ευχαριστούμε θερμά για την υψηλή παρουσία σας…. για την τιμή να γιορτάσετε σήμερα μαζί μας τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης. Η Τριφυλία πρώτη φορά υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας. Λαμπρύνατε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις. Σας ευχόμαστε να έχετε υγεία και ψυχική δύναμη στο δύσκολο έργο της προάσπισης των εθνικών δικαίων και συμφερόντων της πατρίδας μας. Ο Δήμος Τριφυλίας ως ένδειξη αναγνώρισης, τιμής και ευγνωμοσύνης για την πολύχρονη παρουσίας σας και την πολύτιμη συμβολή σας στον πνευματικό και πολιτικό βίο της χώρας, καθώς και την ενωτική σας παρουσία στα δρώμενα του Ελληνικού Έθνους… σας ανακηρύσσει Επίτιμο Δημότη Τριφυλίας.

Έπειτα πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο όπου συνομίλησαν για λίγη ώρα ο Πρόεδρος με τον Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ.Χρυσόστομο ενώ η επίσκεψη στην Κυπαρισσία ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Τριφυλίας στο Τουριστικό Εστιατόριο ”Άμμος” παρουσία 120 καλεσμένων.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ενώ το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και Α’ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, βουλευτές και πρώην βουλευτές, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, στρατιωτικές, πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές.

pna.gr

Διαβάστε ακόμα