Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Σοφία της Κλεισούρας (ΦΩΤΟ)

Ο Εσπερινός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας τελέσθηκε το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς, εκεί οπού έζησε η ασκήτρια Οσία Σοφία.

Της Ιεράς Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Πλήθος Ιερέων συμμετείχαν στον πανηγυρικό Εσπερινό και εκατοντάδες πιστοί έφτασαν στην Κλεισούρα για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα της Αγίας Σοφίας και να επικαλεσθούν τις πρεσβείες και τις μεσιτείες της.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς, που με την παρουσία τους λαμπρύνουν την πανήγυρη της τοπικής Εκκλησίας και ευχήθηκε να χαρίζει ο Χριστός σε όλους, δια πρεσβειών της Οσίας Σοφίας της Ποντίας, υγεία και υπομονή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ο οποίος τόνισε πως οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αποτελούν τα λαμπρά παραδείγματα που θα πρέπει να μιμηθούμε σήμερα. Όσο υπάρχει Εκκλησία θα υπάρχουν και οι Άγιοι και θα αναδεικνύονται συνεχώς νέοι Άγιοι. Και στη δική μας ταραγμένη εποχή των πολέμων, της αθεΐας, του συμφέροντος και της ηθικής κατάπτωσης, η Εκκλησία γεννά Αγίους και είναι αυτοί οι άνθρωποι, που ενώ τριγύρω τους υπάρχει η αμαρτία, αυτοί από την κατάσταση της πτώσης μεταμορφώνονται και φτάνουν στην κατάσταση της θέωσης και βλέπουν τον Αναστάντα Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας μεταδίδεται ζωντανά από τον Τηλεοπτικό Σταθμό 4Ε, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και από την Πειραϊκή Εκκλησία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Καστορίας

Διαβάστε ακόμα