Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τους Πολιούχους της Τρίπολης (ΦΩΤΟ)

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε για τους Πολιούχους της Τρίπολης, Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων, όπου φυλάσσεται η Εικόνα των Αγίων και φιλοξενούνται τα Ιερά Λείψανά τους εκ της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Βαρσών, αλλά και το ράσο του Αγίου Νεομάρτυρος Παύλου εκ της Ιερά Μονής Αγίας Ματρώνης Ύδρας.

Με λιτανευτική πομπή τα Ιερά Θησαυρίσματα κατευθύνθηκαν από τον περικαλλή Ιερό Ναό Νεομ. Παύλου προς τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό των Νεομαρτύρων.

Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καρυστίας κ. Σεραφείμ, Ύδρας κ. Εφραίμ, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Αργολίδος κ. Νεκταρίου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Μαντινείας  κ. Αλεξάνδρου και των Θεοφίλ. Επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου, Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και Θεσπιών κ. Συμεών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο  Μητροπολίτης Άρτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη υπέρβασης του “εγώ” θυσιάζοντας την ύπαρξη μας στην εκκλησία και στον συνάνθρωπο. Αυτό έπραξαν και οι Άγιοι Νεομάρτυρες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. “Αυτό σημαίνει πραγματική ευφροσύνη της οποίας όλοι πρέπει να γίνουμε κοινωνοί”.

Να σημειωθεί, ότι ο φετινός εορτασμός αποτελεί ορόσημο για την τοπική Εκκλησία, διότι συμπίπτει με την συμπλήρωση 200 ετών από το μαρτύριο του Νεομάρτυρος Παύλου.

Φωτο: Πέτρος Κώτσιαρης

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα