Σάββατο των ψυχών στο Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο των Ψυχών 26 Μαΐου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσότομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου μετέβη στον Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Νέου Προκοπίου, αφού συνέπεσε η ημέρα αυτή με την παραμονή της μεγάλης πανηγύρεως του Ομολογητού Οσίου, του οποίου το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα φυλάσσεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Εκεί, προσέφερε την Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου-Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, του Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Μάρκου- Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως, του Οικον. Νικολάου Βερνέζου- ενός εκ των Εφημερίων του Ι. Προσκυνήματος και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Πορφυρίου Γερμανού και κήρυξε τον θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ενώ τέλεσε και τα μνημόσυνα των απ’ αιώνος κεκοιμημένων αδελφών μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία και πριν το μεσημέρι έφθασε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος θα συμμετάσχει με άλλους Αρχιερείς στην πανήγυρη του Οσίου.

Φωτογραφία: Νικόλαος Καλαφάτης

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin