Στη Δικαιοσύνη οδηγείται η υπόθεση με την περιφορά της Εικόνας στο Δώριο

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η κατάσταση που έχει προκύψει μεταξύ Μητρόπολης Τριφυλίας- Ολυμπίας και του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Δωρίου, με αφορμή το περιστατικό με την περιφορά της εικόνας του Αγ. Γεωργίου και το επεισόδιο που είχε σημειωθεί στο ομώνυμο χωριό του Δωρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου.

Το κλίμα είναι εκρηκτικό με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και κοινό παρανομαστή την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Με αφορμή το περιστατικό της περιφοράς της εικόνας, η υπόθεση παίρνει σοβαρότερες διαστάσεις, όπως φαίνεται από τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις. Χθες, ο Σύλλογος Αγίου Γεωργίου με αφορμή την ανακοίνωση της Μητρόπολης εξέδωσε ανακοίνωση, όπου κάνει λόγο για “ανυπόστατες κατηγορίες και αθλιότητες σε βάρος του από την Μητρόπολη” και αναφέρει πως προσφεύγει δικαστικά κατά παντός συκοφάντη”.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: “ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ”

«Ο Σύλλογος Αγίου Γεωργίου για τις ανυπόστατες κατηγορίες και τις αθλιότητες σε βάρος του εκ μέρους της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

α) θα προσφύγει άμεσα δικαστικά κατά παντός συκοφάντη, που θίγει την τιμή και την υπόληψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του,

β) θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση με όλα τα πραγματικά περιστατικά και τους λόγους δημιουργίας της θλιβερής αυτής κατάστασης στο χωριό μας και

γ) θα αποστείλει την εν λόγω ανακοίνωση σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και σε όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά και εποπτεύοντες φορείς».

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ: “ΑΝΕΚΚΛΗΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ” ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας που έκανε λόγο για “ανυπόστατες διαρροές”, “έκνομη συμπεριφορά”, και πως θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι του Συλλόγου για “διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης”. Ωστόσο η ανακοίνωση της Μητρόπολης προχωρούσε ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας και μια άλλη σοβαρότερη διάσταση στο θέμα καθώς έκανε λόγο για “ανέκκλητη η Απόφαση του Σεβασμιώτατου να οδηγήσει στη δικαιοσύνη και στις αρμόδιες εθνικές ελεγκτικές οικονομικές αρχές, άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, όσους καπηλευόμενοι το όνομα του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Δωρίου Μεσσηνίας προσπορίστηκαν παρανόμως οιοδήποτε ποσό”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να σταθούμε δίπλα στους αληθείς πιστούς του ποιμνίου της Ι. Μητροπόλεως και ως εκ τούτου απαντούμε στις ανυπόστατες, ανώνυμες και ανακριβείς διαρροές.

Αναφορικά με το περιστατικό στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου, γνωστοποιούμε πως ο Σύλλογος καμία αρμοδιότητα και κανένα δικαίωμα δεν είχε να αναλάβει την περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου. Επιπλέον, υπέπεσε και στο ποινικό αδίκημα της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης για την οποία οι υπεύθυνοι του Συλλόγου θα δώσουν λόγο. Αντί λοιπόν οι ταραξίες να στρέφονται κατά του πρεσβυτέρου και της πρεσβυτέρας θα έπρεπε να αναλογιστούν την έκνομη συμπεριφορά τους και να μην ασχημονούν.

Δεν μας εκπλήσσει διόλου η «απογοήτευση» των μελών του Συλλόγου Δωρίου Μεσσηνίας «Άγιος Γεώργιος» και των «κατοίκων» του Αγίου Γεωργίου, αφού οι εικονιζόμενοι στο video είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών. Η «απογοήτευση» που εκφράζεται είναι έκδηλη και εντείνεται το τελευταίο διάστημα λόγω της ενεργούς προσωπικής δραστηριοποίησης του Μητροπολίτου και της λήψης καίριων αποφάσεων εκ μέρους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, μια εκ των οποίων ήταν η ανάκλησις παραχωρήσεως καταστήματος προς τον Σύλλογο που εκμεταλλευόταν για πολλά χρόνια έως τον Ιούλιο του έτους 2017, λόγω προδήλου παράβασης απόδοσης λογαριασμού οικονομικής διαχειρίσεως.

Πράγματι, η ευθύτητα του λόγου του Σεβασμιώτατου, η απαρέγκλιτη ορθή οικονομική διαχείριση υπό τις αρχές της διαφάνειας και του πλήρους ελέγχου, προκαλούν πλέον δυσφορία σε όσους απομυζούσαν από το έτος 2003 μέχρι και πρόσφατα οφέλη εις βάρος της Αγίας Εκκλησίας μας. Αυτό, όμως είναι παρελθόν. Είναι ανέκκλητη η Απόφαση του Σεβασμιώτατου να οδηγήσει στη δικαιοσύνη και στις αρμόδιες εθνικές ελεγκτικές οικονομικές αρχές, άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, όσους καπηλευόμενοι το όνομα του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Δωρίου Μεσσηνίας προσπορίστηκαν παρανόμως οιοδήποτε ποσό. Μάλιστα, οι αναφορές μας είναι, αντιθέτως προς τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Συλλόγου, πάντοτε επώνυμες και πλήρως στοιχειοθετημένες.

Τέλος, και πάλι αβασίμως αναρωτιούνται κάποιοι πού ευρίσκονταν τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου την ημέρα του περιστατικού. Στην πραγματικότητα διερωτώνται διότι πλέον δεν τους επιτρέπεται να διαχειρίζονται ποσά ανεξελέγκτως εις βάρος του Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου και της περιουσίας του. Δηλώνουμε ότι το προσωπικό κώλυμα των μελών την ημέρα εκείνη δεν θα τους εμποδίσει στο εγγύς μέλλον να συνεχίσουν να προασπίζονται την λειτουργία του Ι. Ναού και να εξυπηρετούν τη διαχείριση των οικονομικών του”.

 

messinialive.gr

Διαβάστε ακόμα