Τα Τρίκαλα εόρτασαν τον Πολιούχο τους Άγιο Βησσαρίωνα (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα μέσα στην αναστάσιμη χαρά η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού, Πολιούχου και προστάτου της πόλεως των Τρικάλων και της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης.

Το πρωί της 6ης Μαΐου 2018 στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων τελέσθηκε  πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και  του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός «Τρίκκης Μελωδοί».

Στον πανηγυρικό της ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, με την γλαφυρότητα του λόγου του, αναφέρθηκε εμπνευσμένα για την σημερινή εορτή του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος εκθειάζοντας λαμπρά σημεία του βίου του, αλλά και για την Αγία Φωτεινή την Σαμαρείτιδα. Ευχήθηκε δε ο Πολιούχος των Τρικάλων, άγιος Βησσαρίων να είναι βοηθός και αρωγός στην ζωή και το έργο όλων των ευλαβών χριστιανών και πρόξενος όλων των πνευματικών αγαθών σε όλους τους ανθρώπους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε του Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους.

 

Ι. Μ. Τρίκκης

Διαβάστε ακόμα