Το Μαλαντρένι Αργολίδος εόρτασε τον Άγιο Αθανάσιο (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατική θεία λειτουργία  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα ,επί της εορτής της  ανακομιδής  των Ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας , τελέσθηκε στο  ορεινό χωριό  Μαλαντρένι Αργολίδος.  Κατά  τον  φετινό εορτασμό  στον ενοριακό ναό του Αγίου Αθανασίου  την παραμονή της εορτής έγινε  η υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου  από την ακριτική  μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου . Το ιερό λείψανο μετέφεραν οι ιερείς του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

Την παραμονή  της εορτής ημέρα Τρίτη 1 Μαΐου 2018 εψάλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα.  Κατά τη διάρκεια του εσπερινού το εκκλησιαστικό συμβούλιο τίμησε τον πρώην εφημέριο του ναού επί πολλά χρόνια π. Παναγιώτη Σακελαρίου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και του θείου κηρύγματος ,το εκκλησιαστικό συμβούλιο τίμησε  τον  επί πολλά χρόνια νεωκόρο  του ναού  καθώς και τον Ιεροψάλτη για την μεγάλη προσφορά τους στο ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Ο εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ,ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε τόσο τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως  Άνθιμο που έδωσε την ευλογία να μεταφερθεί το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου στην Αργολίδα ,καθώς και τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα που λάμπρυνε την εορτή.

Κατά την ακολουθία του εσπερινού και της θείας λειτουργίας  έψαλλε πολυμελής χορωδία μαθητών της  σχολής Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος ,υπό την διεύθυνση του Δημητρίου Καρκαλάτου και Ιωάννου Χαβιαρλή.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

 

 

Διαβάστε ακόμα