Έναρξη των “ΙΒ΄ Κορίνθου Παυλείων” από τον Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Στην ιστορική πόλη της Αρχαίας Κορίνθου, στον εκείσε Ι. Ναό του Απ. Παύλου και κατά την παράδοση ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος  τέλεσε σήμερα Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018, Αρχιερατική Θ. Λειτουργία πραγματοποιώντας την επίσημη έναρξη των εορταστικών Εκδηλώσεων των «ΙΒ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2018». Τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Νικόλαος Πολύζος και π. Πέτρος Τζέκος και οι συνοδοί του Κληρικοί.

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον Ι. Ναό, αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του Αποστόλου Παύλου και ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι από διώκτης των Χριστιανών έγινε ο Απόστολος των Εθνών και Πρωτοκορυφαίος, καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την παραμονή του στην πόλη της Κορίνθου ως προς την διάδοση του Ευαγγελίου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας ευχές στους παριστάμενους πιστούς και προσκαλώντας τους να τιμήσουν τον Μέγα Απόστολο Παύλο με την συμμετοχή τους σε όλες τις Εκκλησιαστικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των «ΙΒ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2018».

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα