Απολυτήριες Εξετάσεις της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Του Ιωάννη Πεφάνη

Με  την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλαδος κκ. Ιερωνύμου Β’,  πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 25-26 Ιουνίου,  οι θερινές Απολυτήριες Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, του  Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για το   Σχ. Έτος 2017 – 2018.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος 44  τελειόφοιτοι σπουδαστές, οι οποίοι διαγωνίστηκαν ενώπιον των ορισθέντων Επιτροπών από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποτελούμενων  από τους κάτωθι Καθηγητές:

Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο, Δ/ντη της Σχολής και Γεν. Δ/ντή του Ιδρύματος ως Πρόεδρο, Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου, ως μέλος, Αρχιμ. Χρύσανθο Αλησάφη, ως μέλος, Πρωτ. Γρηγόριο Καραλή,  ως Μέλος, κ. Γρηγόριο Νταραβάνογλου, ως μέλος,  κ. Κωνσταντίνο Αγγελίδη, ως μέλος, κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, ως μέλος και  κ. Αναστάσιο Μεντάκη, ως μέλος.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκπροσώπησαν ο  κ. Αντώνιος Κουτσουρής, προϊστάμενος καλλιτεχνικής εκπαίδευσης  και η κ. Μαργαρίτα Αλεξωμανωλάκη, προϊστάμενη του τμήματος μουσικής εκπαίδευσης.

Η Επιτροπή, ύστερα από πολύωρη εξέταση των υποψηφίων, απένειμε  σε όλους, τους προβλεπόμενους τίτλους σπουδών Πτυχίο – Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, με το βαθμό Άριστα.

Να σημειωθεί  ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα απονεμηθούν  6  έπαινοι στους διαπρέψαντες.

Μετά το πέρας των εξετάσεων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, συνεχάρη   και ευχήθηκε στους νέους Πτυχιούχους και Διπλωματούχους να συνεχίσουν την Ιεροψαλτική τους πορεία,  ευχαρίστησε τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τη συμβολή τους στην διεκπεραίωση των εξετάσεων καθώς και όλους τους δασκάλους και καθηγητές της σχολής για την εξαιρετική τους διδασκαλία και  προσφορά τους.

Διαβάστε ακόμα