Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Κανήθου (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, ενώ στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και οι Εφημέριοι της Ενορίας Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης και Πρωτοπρεσβ. Θεόδωρος Πάζιος.

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου στην Ενορία, ήταν με αφορμή την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ξενιάς από τον Βόλο, η οποία θα ευρίσκεται εκεί μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ενώ πριν την Απόλυση εψάλη και Μνημόσυνο κεκοιμημένων ενοριτών.

Τα ιερά Αναλόγια διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Γεώργιος Γερογιάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας και κ. Στυλιανός Καραβάς.

Διαβάστε ακόμα