Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και με την συμμετοχή του ιερού κλήρου και του πιστού λαού εορτάσθηκε η Εορτή της Γεννήσεως του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου με επίκεντρο της Εορτής την Πανηγυρίζουσα Σεβασμία Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου των Καρυών Αχλαδερής ιδρυθεισα το 1610, της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Το εσπέρας της Εορτής 23ης Ιουνίου εψάλει ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ με την συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως.
Την κυριώνυμο ημέρα αρχομένου του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προέβει εις την Διάκονο χειροτονία του Μοναχού της Ιεράς Μονής Αντωνίου Αγγελόπουλου εκ Κονιστρών καταγομένου στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Εορτή του Τιμίου Προδρόμου και ανέπτυξε το νόημα της Εορτής καταλήγοντας στο Μυστήριο της Ιεροσύνης ευχόμενος και στον νέο Διάκονο της Ιεράς Μονής Αντώνιο προτρέποντας τον με πατρικές νουθεσίες.

Τον εμπνευσμένο χειροτονητήριο λόγο του εκφώνησε ο νέος Διάκονος εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Ποιμενάρχη κκ Σεραφείμ τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής και πνευματικό του πατέρα Πατέρα Νικόδημο Γιαννακόπουλο και προς τους οικείους του και σε όλους τους πιστούς που προσήλθαν στην Εορτή της Ιεράς Μονής.

Εν συνεχεία ετελέσθη η Αρτοκλασία στον προαύλειο χώρο της Ιεράς Μονής παρέτεθει εόρτια τράπεζα στους πιστούς μερίμνη του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατου Αρχιμ Νικόδημου Γιαννακόπουλου και της Συνοδείας του με παραδοσιακό ρεβυθόρυζο το οποίο ευλόγησε ο Σεβασμιωτατος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό τον Όρθρο και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία έψαλαν ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Τσούγκας Εφημέριος της Ενορίας Αετού Καρύστου και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με την συμμετοχή άλλων ιεροψάλτών οι οποίοι μελωδικά απέδωσαν τους ύμνους της πανηγύρεως και κατένυξαν τις ψυχές των πιστών.

η άρτια οργάνωση της πανηγύρεως οφείλεται στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχίμ Νικόδημο Γιανακόπουλο και των Αδελφών της Ιεράς Μονής καθώς και των αδελφών από τις άλλες Μονές και δεκάδων εθελοντών και εθελοντριών.

 

Ι. Μ. Καρυστίας

Διαβάστε ακόμα