Δισαρχιερατικός εσπερινός στον Ι. Ναό Αγ. Λουκά του Ιατρού Ξηροκάμπου (ΦΩΤΟ)

Πλήθος πιστών παραβρέθηκε σήμερα το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ξηρόκαμπο Καλαμπάκας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και πλήθους ιερέων.

Αμέσως μετά τον εσπερινό ψάλθηκε στο προαύλιο του ναού η αρτοκλασία και ακολούθησε η απονομή του οφίκιου του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο του Ξηροκάμπου π. Αχίλλιου Καραμίντζιου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος στον λόγο του τόνισε ότι ο Άγιος Λουκάς ομολόγησε την πίστη του σε δύσκολες εποχές, κι έτσι κι εμείς σήμερα καλούμαστε στη δύσκολη εποχή που ζούμε να τον μιμηθούμε.

Αναφέρθηκε επίσης στην αδελφική αγάπη του με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Θεόκλητο, σημειώνοντας ότι την αδελφική αυτή αγάπη δείχνει και το κοινό όνομά τους, «Σταγών».

Για τον π. Αχίλλιο τόνισε ότι είναι και αυτός αδελφός του, μια που συνδέονται φιλικά από τότε που σπούδαζαν Θεολογία στη Θεσσαλονίκη.

Στο τέλος διανεμήθηκε στους πιστούς μαζί με την αρτοκλασία και λουκούμι.

Αύριο Δευτέρα 11 Ιουνίου εορτή του Αγίου, στις 7:00 το πρωί τα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Όπως ανέφερε σήμερα ο π. Αχίλλιος, αύριο αναμένονται περί τα 15 λεωφορεία από την ευρύτερη περιοχή μας και από άλλα μέρη της χώρας μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθεί στους προσκυνητές παραδοσιακό φαγητό (φασολάδα) και εν συνεχεία θα εμφανιστούν χορευτικά 12 Πολιτιστικών Συλλόγων.

Το απόγευμα και ώρα 7:00 θα τελεσθεί η παράκληση του Αγίου.

Όπως και σήμερα, έτσι και αύριο θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του αγίου Λουκά του Ιατρού.

 

tameteora.gr

Διαβάστε ακόμα