Επιστημονική Εσπερίδα στην Ι. Μητρόπολη Μαντινείας (ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια των 200 ετών από το Μαρτύριο του Νεομάρτυρος Παύλου, Επιστημονική Εσπερίδα πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Ιωάννης Κονιδάρης και ο Λέκτορας Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος.

Ο κ. Κονιδάρης ανέπτυξε το θέμα: “Η ιδιάζουσα θέση του Επισκόπου στην απονομή της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης”, ενώ αντίστοιχα ο κ. Ανδρουτσόπουλος το θέμα “Η νομική θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον σύγχρονο κόσμο. Επίκαιρες σκέψεις”.

Στην εκδήλωση έψαλλε ο Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Άγιος Λάζαρος ο Τριπολίτης, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως Βασιλείου Γεωργαρά.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας ευχαρίστησε τους δύο Καθηγητές για την θετική ανταπόκριση στην πρόσκλησή του, τονίζοντας ότι η ενημέρωση αποτελεί σημαντικό εφόδιο στη ζωή του ανθρώπου.

Να σημειωθεί ότι με το πέρας της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης ξενάγησε τους δύο προσκεκλημένους Καθηγητές στην Έκθεση Ρωσικών Εικόνων “Ιερόν Μανδήλιον”, όπου και φιλοξενείτε στον ίδιο χώρο.

Διαβάστε ακόμα