Η εορτή του Αποστόλου Παύλου στην Ι. Μητρόπολη Φιλίππων (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαιτερη λαμπρότητα και την δεουσα μεγαλοπρεπεια τιμηθηκε ο Φωτιστης και Ιδρυτης της τοπικης Εκκλησιας των Φιλιππων Αποστολος Παυλος.

Συγκεκριμένα τελέσθηκε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής (Πέμπτη 28/9) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρων και Νιγριτης κ.κ. Θεολόγου συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων
Μητροπολιτών Μιλήτου κ.κ. Αποστόλου,Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος,Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου , Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ και του οικείου Ποιμενάρχου Φιλίππων κ.κ. Στεφάνου.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και στην επακολουθούσα λιτάνευση της Εικόνος του Αποστόλου, την οποία συνόδευσαν τιμητικά η στρατιωτική μουσική του Δ΄ Σώματος Στρατού και η Δημοτική Μουσική, τα σώματα ασφαλείας,  οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι πρόσκοποι, δια της οδού Ομονοίας,  από τον Καθεδρικό Ναό μέχρι του Μνημείου της Αφίξεως του Αποστόλου Παύλου (πλησίον του ι. Ναού Αγίου Νικολάου).

Εκεί τελέσθηκε η Αρτοκλασία και εξεφωνηθη πνευματικός λογος οικοδομης από τον Σεβ. Μητροπολίτην Σερρων και Νιγριτης κ. Θεολογο, ο οποιος συνέδεσε τα σοβαρά ανακύψαντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας η Μακεδονία με εκείνο το θαυμαστὸ γεγονὸς ποὺ συνέβη  στὴν Τρῳάδα τῆς Μικρᾶς Ἀσίας μὲ τὸ ὄνειρο ποὺ εἶδε, ὁ Παῦλος, ὅταν ὁ Μακεδόνας ἄν­θρωπος  τὸν παρακαλοῦσε λέγοντας. «διαβὰς εἰς Μακεδονίαν βοήθη­σον ἡμῖν»[21].

Σήμερα το πρωί(29/9)  τελέστηκε η πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία της Εορτής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου κ.κ. Αποστόλου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος, Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου , Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ και Φιλίππων Στεφάνου , όπως επίσης και η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της Καβάλας.

Τον Θείο Λόγο εκηρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου δια τόν πρωτοκορυφαίο Παυλο τον Ουρανοβάμωνα.

Φωτο: Κυριάκος Βουλγαρέλης

Διαβάστε ακόμα