Η Μητρόπολη Σπάρτης δυναμώνει το συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία
14 Ιουνίου 2018 Κοινοποιήστε

Η Μητρόπολη Σπάρτης δυναμώνει το συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία

Η Συντονιστική Επιτροπή για την διεξαγωγή του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην κεντρική πλατεία Σπάρτης την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, αποφάσισε την αναβολή του, έτσι ώστε να ενισχυθεί η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται το Σάββατο 16 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Το συλλαλητήριο στη Σπάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία που θα οριστεί προσεχώς.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

΄΄Πριν από δέκα ημέρες μια ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους με αληθινή αγάπη για την Ελλάδα μας, μπροστά στον εμφανή κίνδυνο παραχωρήσεως της ιστορίας, της γλώσσας και του ονόματος της Μακεδονίας σε μια γείτονα χώρα που τα διεκδικεί, αποφάσισε να ευαισθητοποιηθεί και να ενώσει τη φωνή της με όλους τους Έλληνες που διαμαρτύρονταν για το ίδιο θέμα.

Με την συναίνεση και ευλογία του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος δέχθηκε να εκφωνήσει και την κεντρική ομιλία, ως φορέας ενότητας του λαού, την αρωγή και συμπαράσταση τοπικών φορέων, των αποστράτων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, επιστημονικών, πολιτιστικών συλλόγων, της ομογένειας και απλών πολιτών πορευθήκαμε προς την υλοποίηση του Συλλαλητηρίου.

Απώτερος σκοπός να εκφραστεί μέσω αυτού η βούληση των Λακώνων για το σοβαρότατο θέμα της Μακεδονίας.

Ένας δεύτερος σκοπός ήταν η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσεως της κυβερνήσεως. Δυστυχώς μας πρόλαβαν τα ραγδαίως εξελισσόμενα γεγονότα.

Η συντονιστική επιτροπή για το Συλλαλητήριο της Σπάρτης από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε επικοινωνία με την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που διοργάνωσε τα μεγάλα Συλλαλητήρια στην Ελλάδα για τις ενέργειες που έπρεπε να πραγματοποιηθούν.

Η εισήγησή τους πλέον είναι να αναβάλλουμε το Συλλαλητήριο στη Σπάρτη, αλλά να συνεχίσουμε τον αγώνα στην Αθήνα και να βρεθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε στο Σύνταγμα το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 σε μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Για το σκοπό αυτό όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στον κ. Νικόλαο Μηνακάκη στο τηλ. 6949 692338 για περισσότερες πληροφορίες”.

Εκτύπωση