Ιερό λείψανο του Αγ. Λουκά του Ιατρού στο Έσλιγκεν της Γερμανίας (ΦΩΤΟ)

Στις 30 Μαΐου με 1 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας συνόδευσε το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως του Θαυματουγού στο Έσλιγκεν της Γερμανίας κατ’όπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου της ενορίας του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Έσλιγκεν) π. Μιχαήλ Νεονάκη.

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί που προσέτρεξαν να ασπασθούν το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά και να πάρουν την ευλογία του.

Να σημειωθεί ότι η ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι από τις πιο δραστήριες ενορίες της Γερμανίας με δικό της ιερό ναό και κηροπλαστείο. Οι εθελοντές για την πανήγυρι που διοργανώθηκε στην ενορία ξεπέρασαν τους εκατό μιας και ο κόσμος που έπρεπε να εξυπηρετηθεί ήταν μερικές χιλιάδες. Ο Ελληνισμός στην συγκεκριμένη περιοχή είναι έντονος και ειδικότερα υπάρχουν Έλληνες από την Μακεδονία οι οποίοι εξέφρασαν και την αγωνία τους για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Στο εξωτερικό η Εκκλησία δεν είναι μόνο ο χώρος μέσα στον οποίο οι άνθρωποι προάγονται πνευματικά αλλά και ο χώρος στον οποίο διασφαλίζεται η εθνική τους ταυτότητα, οι πατριωτικοί τους σύνδεσμοι, η εκμάθηση εθίμων και παραδόσεων για τις νέες γενιές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Βεροίας

Διαβάστε ακόμα