Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ι. Μ. Σταγών (ΦΩΤΟ)

Για δεύτερη ημέρα σήμερα συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Ιατρού και Θαυματουργού.

Σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου, εορτή του Αγίου το πρωί ψάλθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η αρτοκλασία στον εξωτερικό χώρο του ναού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Ο εφημέριος Ξηροκάμπου π. Αχίλλειος Καραμίντζιος ευχαρίστησε τους πιστούς που συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Τόνισε για ακόμη μια φορά πως ο Ιερός Ναός του Αγίου έχει γίνει με την συμπαράσταση των πιστών και πως είναι μια μεγάλη ευλογία για τους πιστούς αλλά και για το χωριό. Είπε πως φέτος δεν πρόλαβαν να φτιάξουν την αυλή όμως του χρόνου θα την τελειώσουν. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον νέο ιεράρχη μας που και τις δυο ημέρες της γιορτής παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας είπε πως ο Θεός μας αξίωσε φέτος να εορτάσουμε τον Άγιο Λουκά του χρόνου με τη βοήθεια του Θεού θα είμαστε και πάλι εδώ. Η Θεία Λειτουργία του χρόνου, είπε ο Σεβασμιώτατος, θα γίνει έξω κάτω από τα πλατάνια για να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πιστοί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εμφανίστηκαν χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Καλαμπάκας και στη συνέχεια στο χορό μπήκε και ο κόσμος. Τον χορό έσειρε πρώτος ο π. Αχίλλειος Καραμίντζιος.

 

tameteora.gr

Διαβάστε ακόμα