Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου στο Τρίκορφο Φωκίδος (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και με κάθε μοναχική ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου και της μητέρας του Αγίας Μόνικας στο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.
 
Εκατοντάδες πιστών παρέστησαν στην ιερά πανήγυρη, οι άρχοντες του τόπου, καθώς και πλήθος κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την Μητρόπολη Κηφισίας, την Μητρόπολη Ελάσσονος, την Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.α.
 
Προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος προεξήρχε ανήμερα της πανηγύρεως στην Θεία Λειτουργία και εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο, καθώς και ο Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον πανηγυρικό εσπερινό.
 
Κατά το μοναστηριακό έθιμο ευλογήθηκαν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τα κόλλυβα του Αγίου Αυγουστίνου, όπου φέτος ήταν μια προσφορά από τους πατέρες της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ερυθρών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.
 
Να σημειωθεί ότι ο Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Γέροντας Νεκτάριος μαζί με τους πατέρες της αδελφότητος, παρείχαν και τις δυο ημέρες πλούσια την φιλοξενία στους ιεράρχες, στους κληρικούς και στους προσκυνητές που ήρθαν να τιμήσουν και να πάρουν την ευλογία του Αγίου Αυγουστίνου.
Εκ της Ι. Μονής
Διαβάστε ακόμα