“Ο Χειρουργός Άγιος Λουκάς” – Βιβλίο για παιδιά

H ζωή και τα θαύματα του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας Αγίου Λουκά – “Ο Χειρουργός  Άγιος Λουκάς”.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο βούλγαρος σε καταγωγή δημοσιογράφος Άντζελ Μπόντσεφ, προσθέτει επίσης: σχολικό και εκπαιδευτικό. Σχολικό διότι διδάσκει τα παιδιά για τη ζωή και τα θαύματα του Αγίου και εκπαιδευτικό διότι τους διδάσκει να κάνουν το καλό, να είναι ευγενικοί, ευσπλαχνικοί και συμπονετικοί με συγκεκριμένα παραδείγματα.

“Ο Χειρουργός Άγιος Λουκάς” λέει την ιστορία του δρόμου του Γιατρός Λουκά στην αγιοσύνη και τα θαύματα που συνέβησαν στην Ελλάδα και τη Ρωσία.

Περισσότερες από 20 όμορφες εικονογραφήσεις αιχμαλωτίζουν την προσοχή των παιδιών, βοηθώντας έτσι να προσεγγίσουν προσεχώς τη ζωή του Αγίου και να ασχοληθούν περισσότερο με το βίο του. Οι εικονογραφήσεις είναι πολύ  όμορφες και λαμπερές.

Το βιβλίο ήταν ένα από τα καλύτερα σε πώληση βιβλία στη χώρα της Βουλγαρίας για το περασμένο έτος, ενώ  πριν από δύο μήνες μεταφράστηκε στα ελληνικά κατόπιν αιτήματος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Ο “Χειρουργός Άγιος Λουκάς” είναι ένα πολύτιμο παιδικό βιβλίο, ενώ ξεχωρίζει από άλλα ορθόδοξα βιβλία με την ποικιλία των καλών παραδειγμάτων που υφαίνονται στην ιστορία και τα παιδιά μπορούν να εφαρμόσουν στη ζωή τους.

Πρέπει να πιστεύουν στο καλό και να κάνουν το καλό, επειδή η ζωή του Αγίου Λουκά της Κριμαίας μας δείχνει πώς μπορείτε να αφιερώσετε ολόκληρη τη ζωή σας για να κάνετε το καλό.

Οι ιστορίες για τα θαύματα που έκανε ο Άγιος στην Ελλάδα και τη Ρωσία είναι πολύ καλά γραμμένα. Ο Υπεύθυνος των Θαυμάτων Άγιος Λουκάς  είναι βέβαιο ότι θα εμπνεύσει πολλά παιδιά να ακολουθήσουν μια ιατρική καριέρα, να φροντίσουν τους ασθενείς τους με αγάπη και σεβασμό », δήλωσε ο Μητροπολίτης Τρίκκης  κ. Χρυσόστομος  για την RIA Novosti.

Το βιβλίο “Ο Χειρουργός  Άγιος Λουκάς” είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα και πρόκειται να αναδημοσιευτεί. Ο Άγιος Λουκάς της Κριμαίας είναι πολύ δημοφιλής και στην Ελλάδα καθώς έχει κερδίσει επίσης δημοτικότητα στη Βουλγαρία για το περασμένο έτος. Υπάρχουν αποδείξεις για τα θαύματα του Αγίου Λουκά στο Πλόβντιβ, όπου υπάρχει ένα μέρος των κειμηλίων του.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Angel Bonchev ελπίζει ότι και άλλες ορθόδοξες χώρες θα καλωσορίσουν την ιδέα της μετάφρασης και της διανομής του “The Surgeon Saint Luke”, καθώς επιθυμεί περισσότερα παιδιά να μάθουν για τον Άγιο Λουκά. Ο Άντζελ Μπόντσεφ είναι δημοσιογράφος και ειδησεογράφος αγκυροβόλος σε έναν από τους πιο δημοφιλείς βουλγαρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς – την τηλεόραση της Ευρώπης. Είναι επίσης ο συγγραφέας των ταινιών «Ο Άγιος Νεκτάριος ο Θαυματουργός», «Η Ιερά πόλη – Ασσενόβγκραντ» και ο τελευταία  – «Ο ευλογημένος χειρούργος», που είναι ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος Άγιος Λουκάς έγινε τόσο δημοφιλής στη Βουλγαρία.

 

Επικοινωνία και διάθεση του βιβλίου:

Angel Bonchev

Mobile 00359898802638,

email angel_bonchev@tvevropa

https://www.facebook.com/angel.bonchev.tv

 

 

Διαβάστε ακόμα