Ομιλία του Καθηγητή Ιστορίας Θανάση Χρήστου στην Ι. Μ. Μαντινείας (ΦΩΤΟ)

Εσπερίδα πραγματοποιήθηκε απόψε, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ομιλητής ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θανάσης Χρήστου.

Προηγήθηκε σύντομος χαιρετισμός του Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεοκλήτου Ντούλια, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μ. Μαντινείας, ενώ τα βιογραφικά στοιχεία του ομιλητή παρουσίασε ο κ. Επαμεινώνδας Μανδρώνης, Ιδιοκτήτης του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων ARXON.GR.

Ο Ο Καθηγητής κ. Χρήστου ανέπτυξε με δεινό και τεκμηριωμένο λόγο το θέμα: “Η Τριπολιτσά στην εποχή του Νεομάρτυρος Παύλου”, ενώ αναφέρθηκε σε ιστορικές στιγμές της Τριπολιτσάς κατά την περίοδο της επίγειας παρουσίας των Πολιούχων της Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Χρήστου για την χειμαρρώδη ομιλία του, η οποία εντυπωσίασε τόσο τον ίδιο, όσο και το κοινό που την παρακολούθησε.

Να σημειωθεί, ότι με το πέρας της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης ξενάγησε τον προσκεκλημένο Καθηγητή στην Έκθεση Ρωσικών Εικόνων «Ιερόν Μανδήλιον», όπου και φιλοξενείτε στον ίδιο χώρο.

Φωτογραφίες: Πέτρος Κώτσιαρης

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα