Πανηγύρισε ο Ι. Ναός Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Διαμαντέικα Αγρινίου

Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια  πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Διαμαντέικα Αγρινίου.
Την Πέμπτη το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ αρτοκλασίας κατά τον οποίον χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων ανέφερε: « Οι Άγιοι Απόστολοι ανεμόρφωσαν τον κόσμο, παρ΄ ότι ήταν απλοί και αδύναμοι. Τον μεταμόρφωσαν, γιατί πίστευαν στον Σαρκωθέντα Θεό, τον αγαπούσαν, τον ζούσαν και το φως Του, το προσέφεραν στις ψυχές που ζούσαν στο σκοτάδι. Κι εμείς αν θέλουμε η παραπαίουσα κοινωνία μας, να ανορθωθεί και να σωθεί, τον Χριστό να ζήσουμε και να ομολογήσουμε….»
Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Κοσμάς, απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο του Ιερού Ναού π.Γρηγόριο Παπακωστόπουλο. 
Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.
Αχελώος Τηλεόραση
Διαβάστε ακόμα